YOSHLARDA HUQUQIY ONGNI RIVOJLANTIRISHNING FALSAFIY JIHATDAN O‘RGANILGANLIGI - DANIYAROV, Anvar (Тараққиёт тадқиқотлари: илмий-амалий анжуманлар материаллари тўплами, 2024)
Maqolada yoshlarda huquqiy ongni rivojlantirishning falsafiy jihatlari o‘rganilgan. Ilmiy manbalar tahliliga ko‘ra huquqiy savodxonlik masalasini shaxsning ontogenetik taraqqiyot bosqichida shaxsning taraqqiyot bosqichlariga ko‘ra tadqiq etishga zarurat tug‘ildi. Huquqiy bilimlarni shaxs tomonidan o‘zlashtirishning muhim shartlaridan biri – fanga oid tushunchalarning shakllanganligi va ularning kundalik amaliyotda qo‘llash ko‘nikmalariga egaligi bilan tavsiflanishidir.