DINIY TA’LIMOTLAR VA HADIS-SHAXS SHAKLLANISHIDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK OMIL SIFATIDA - ZARIPOVA, Zilola (Тараққиёт тадқиқотлари: илмий-амалий анжуманлар материаллари тўплами, 2025)
Ushbu tadqiqot diniy ta’limotlar va hadislarning shaxs shakllanishida pedagogik-psixologik omil sifatidagi rolini o‘rganadi. Maqolada yoshlarni ma’naviy va axloqiy qadriyatlar bilan tarbiyalashda diniy ta’limotlar va psixologik yondashuvlarning ahamiyati ta’kidlanadi. Islom ta’limotlarini zamonaviy ta’lim uslublari bilan uyg‘unlashtirib, ma’naviy jihatdan to‘liq va axloqan mukammal shaxslarni tarbiyalash zarurligi ko‘rsatilgan. Ishda Imom Al-Buxoriy va Ibn Sinoning axloqiy komillik va shaxsiy rivojlanishga bo‘lgan hissalari muhokama qilingan.