DINIY EKSTREMIZM VA TERRORIZM YOSHLAR KELAJAGIGA TAHDID - XALILOV, Qobiljon (Тараққиёт тадқиқотлари: илмий-амалий анжуманлар материаллари тўплами, 2024)
Jahonda g‘oyaviy tahdidlar kuchaygan va siyosiy kurashlar keskinlashgan, kosmopolitizm g‘oyalarining rivojlanib borayotgan sharoitda yoshlarda vatanparvarlik ruhiyatini rivojlantirish, ijtimoiy mas’uliyat va daxldorlik tuyg‘ularini shakllantirish va shu asosida ijtimoiy loqaydlik, befarqlikni bartaraf etish, vatanfurushlikning ijtimoiy salbiy ta’sirini kamaytirishga qaratilgan tashkiliy-huquqiy va ta’limiy islohotlarga ko‘proq ehtiyoj ortib bormoqda.