“TURK VA O‘ZBEK MAQOLLARIDA QIZ BILAN BOG‘LIQ STEREOTIPLAR” - SHABANOVA, Sadaf (Тараққиёт тадқиқотлари: илмий-амалий анжуманлар материаллари тўплами, 2024)
Ushbu maqola turk va o‘zbek tillaridagi qizlarga oid maqollarni tahlil qilib, ularning lingvistik va madaniy kontekstda qanday shakllanganini ko‘rsatadi. Maqollarni o‘rganish orqali, qizlar haqidagi stereotiplar, ijtimoiy va axloqiy talablarga qanday javob berilishi, shuningdek, jamiyatning qizlarga bo‘lgan qarashlari va qadriyatlari haqida ma'lumotlar beriladi. Ayol va qiz obrazlarini tahlil qilish orqali gender rolini anglashning yangi yo‘llari keltiriladi. Shuningdek, maqollardagi qiz obrazlari orqali an’anaviy o‘zbek va turk madaniyatlari orasidagi o‘xshashliklar va farqlar ko‘rsatiladi.