O‘ZBEKISTON VA QIRG‘IZISTON RESPUBLIKALARI O‘RTASIDAGI HAMKORLIK ALOQALARI - QORABOYEV , Zohidjon (Тараққиёт тадқиқотлари: илмий-амалий анжуманлар материаллари тўплами, 2025)
Oʻzbek va qirgʻiz xalqlari asrlar davomida yonma-yon yashab kelgan, madaniyati, tili va turmush tarzi jihatidan oʻxshashliklarga ega boʻlgan qardosh xalqlardir. Ularning oʻzaro aloqalari tarixiy, iqtisodiy, siyosiy va madaniy jihatdan chuqur ildizlarga ega. Ushbu maqolada bu ikki xalqning birlashuv jarayonlari va bugungi kunda davom etayotgan hamkorlik yoritiladi.