BOJXONA SOHASIDAGI HUQUQBUZARLIKLAR BO‘YICHA ISH YURITISHDA RAQAMLASHTIRISHNING AHAMIYATI - ODILOVA , Nozimaxon (Тараққиёт тадқиқотлари: илмий-амалий анжуманлар материаллари тўплами, 2025)
Bugungi kunda raqamlashtirish jarayoniga davlat siyosati darajasida e’tibor qaratilmoqda va busiz jamiyat hayotini tasavvur etib bo‘lmaydi. Muhtaram Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyev tarmoq va hududlarda axborot texnologiyalarini rivojlantirish hamda davlat boshqaruvini raqamlashtirish bo‘yicha ustuvor vazifalar yuzasidan o‘tkazilgan videoselektor yig‘ilishida ta’lim, bank, moliya, bojxona, qishloq xo‘jaligi, geologiya, kadastr kabi sohalarni raqamli transformatsiya qilish jarayoniga alohida e’tibor qaratdi. Shu o‘rinda “Raqamlashtirishdan bosh tortayotgan rahbar – korrupsiyani yo‘q qilishga intilmagan rahbar”, – degan so‘zlari har bir sohadagi istiqbolli rejalarni amalga oshirishga katta turtki berdi.